dabika mag2

7 راهکار برای کاهش بوی بد بدن

1401-09-14
2:17 ب.ظ

عرق کردن یک فرآیند طبیعی برای تنظیم دمای بدن است که در تابستان به یک معضل تبدیل می‌شود. عرق به خودی خود بی بو است اما وقتی باکتری‌هایی که روی پوست زندگی می‌کنند با عرق مخلوط شوند، به سرعت تکثیر کرده و بوی بدی ایجاد می‌کنند. بوی بدن در دوران بلوغ به دلیل افزایش هورمون‌هایی به نام آندروژن، شروع می‌شود. این هورمون‌ها تا سن بلوغ فعال نیستند. به همین دلیل است که بوی بدن در کودکی مشکلی ایجاد نمی‌کند.

عوامل تشدید کننده بوی بد بدن

هنگامی‌ که پس از بلوغ، آندروژن‌ها فعال شوند، موارد زیر می‌توانند بوی بدن را تشدید کنند:

  • ورزش‌های سنگین
  • هوای گرم
  • بهداشت ناکافی
  • داشتن اضافه وزن
  • تغییر در هورمون‌ها
  • برخی شرایط سلامتی مانند دیابت، بیماری کبدی یا بیماری کلیوی
  • برخی از داروها، مانند داروهای ضد افسردگی
  • رژیم غذایی: برخی از غذاهای چرب، روغن‌ها یا غذاهای با بوی تند مانند سیر، کاری و پیاز می‌توانند از منافذ شما عبور کنند و باعث ایجاد بوی بد بدن شوند.علل بوی بد بدن

چه قسمت‌هایی از بدن مستعد بوی بد هستند؟

در حالی که بوی بدن معمولاً با زیر بغل مرتبط است، باکتری‌ها همچنین می‌توانند باعث ایجاد بوی بد در کشاله ران، ناحیه مقعد، قسمت بالای ران‌ها و پاها و سایر نقاط شوند. شستن کامل پوست با دستمال و صابون، به خصوص نواحی مستعد تعریق، می‌تواند به جلوگیری از بوی بد بدن کمک کند.
بوی بد پاها نیز می‌تواند باعث بوی بد کفش شود برای بهبود این مشکل اگر می‌توانید جوراب‌های ضخیم و جاذب بپوشید.

بوی بد بدن

درمان بوی بد بدن

اگر بوی بدن برای شما مشکل ساز است، می‌توانید چند کار را برای مدیریت آن انجام دهید:

  1. دوش بگیرید
    حداقل یک بار در روز دوش بگیرید، با این کار عرق روی بدن خود را می‌شویید و برخی از باکتری‌های روی پوست خود را از بین می‌برید. شستشوی کامل، به خصوص نواحی که تعریق بیشتری دارید، می‌تواند به رفع بوی بدن کمک بزرگی کند. اگر عرق ناشی از ورزش علت بوی بدن شما است، لباس‌های ورزشی خود را بشویید. لباس‌های عرق کرده محل رشد باکتری‌ها هستند.
  2. از صابون آنتی باکتریال استفاده کنید
    شستشوی کامل با صابون آنتی باکتریال به خلاص شدن از شر برخی از باکتری‌ها کمک می‌کند، که می‌تواند به کاهش بو بدن کمک کند. به دنبال کلمه “آنتی باکتریال” روی بسته بندی صابون باشید.
  3. خوب خودتان را خشک کنید
    پس از دوش گرفتن، خود را کاملاً خشک کنید و به مناطقی که زیاد عرق می‌کنید دقت کنید . باکتری‌ها در نواحی خشک بدن به سختی رشد می‌کنند. تراشیدن زیر بغل به طور منظم به جلوگیری از تجمع باکتری‌ها کمک می‌کند و می‌تواند عرق و بوی بد را کاهش دهد.
  4. از ضد تعریق‌ها استفاده کنید
    هنگامی‌ که تمیز و خشک شدید، از یک ضد تعریق قوی برای زیر بغل خود استفاده کنید. نمونه‌هایی که دارای کلرید آلومینیوم هستند، یک ماده شیمیایی که به جلوگیری از عرق کمک می‌کند، و اغلب یک دئودورانت نیز در آنها وجود دارد. دو بار در روز از آن استفاده کنید، یک بار در صبح و یک بار در شب قبل از خواب از ضد تعریق استفاده کنید. به یاد داشته باشید که دئودورانت‌ها از تعریق جلوگیری نمی‌کنند؛ آن‌ها عمدتا بوی عرق روی پوست شما را پنهان می‌کنند. ضد تعریق‌ها عوامل شیمیایی هستند که تعریق را کاهش می‌دهند. بسیاری از داروهای ضد تعریق حاوی دئودورانت نیز هستند که به پوشاندن بو کمک می‌کند. محصولی را که استفاده می‌کنید بررسی کنید تا مطمئن شوید که حاوی ضد تعریق و همچنین دئودورانت است. برای تهیه یک ضد تعریق قوی نیازی به نسخه ندارید. به دنبال گزینه‌هایی باشید که قدرت بالاتری دارند.
    اگر فکر می‌کنید به کمک بیشتری نیاز دارید، از پزشک خود در مورد داروهای ضدعرق تجویزی سوال کنید.راه های جلوگیری از تعریق
  5. لباس‌های خود را تمیز نگه دارید
    زمانی که به شدت عرق می‌کنید، لباس خود را عوض کنید. آن‌ها را به طور مرتب بشویید و حتما لباس‌های تمیز بپوشید. لباس‌های تازه به کاهش بوی بدن کمک می‌کند. حتماً جوراب‌هایتان را هم عوض کنید، مخصوصاً اگر پاهایتان بوی بد دارند. از پودرهای دئودورانت در کفش‌های خود استفاده کنید، کفی‌ها کفشتان را هرچندوقت یکبار تعویض کنید.
  6. مصرف برخی غذاها یا نوشیدنی‌ها را قطع کنید یا کاهش دهید
    آنچه می‌خورید بر بوی بدن شما تأثیر می‌گذارد. غذاهایی که باعث تعریق بیشتر شما می‌شوند، مانند فلفل یا سایر غذاهای تند نیز ممکن است منجر به بوی بدن شوند. عطر غذاهایی مانند پیاز یا سیر در عرق شما مشخص است. نوشیدنی‌های حاوی کافئین یا الکل نیز ممکن است عرق شما را بیشتر کند. سعی کنید از غذاهای با بوی تند که ممکن است از منافذ شما عبور کند اجتناب کنید.
  7. با پزشک مشورت کنید
    اگر تعریق بیش از حد دارید (به نام ‌هایپرهیدروزیس)، با پزشک خود صحبت کنید. برای کسانی که تعریق شدیدتری دارند و خواهان درمان‌های تهاجمی‌تری هستند، گزینه‌هایی وجود دارد. همچنین، برخی از مشکلات پزشکی می‌تواند منجر به تعریق بیش از حد شود. پزشک شما می‌تواند تشخیص دهد و درمان را تجویز کند.

    علل تعریق

© هرگونه کپی‌برداری جزئی یا کلی از مطالب مجله دبیکا بدون کسب مجوز مکتوب ممنوع است. حقوق این سایت به فروشگاه آنلاین دبیکا تعلق دارد.