dabika mag2

میلیا

1401-09-02
2:25 ب.ظ

میلیا یک عارضه شایع پوستی است که باعث ایجاد برجستگی‌های کوچک سفید (کیست مانند) در زیر سطح پوست می‌شود. میلیا در میان نوزادان شایع است، اما انواع مختلف آن می‌تواند هر فردی را در هر سنی، تحت تاثیر قرار دهد. حدود نیمی ‌از نوزادان سالم، هنگام تولد، دارای میلیا هستند. درمان آن ضروری نیست زیرا بی خطر هستند و فقط ظاهر را تحت تاثیر قرار می‌دهند. میلیا، خود به خود از بین می‌روند، و معمولا فقط چند هفته طول می‌کشد.

میلیا در نوزادان

علائم و علل

برجستگی‌ها می‌توانند به صورت گروهی یا خوشه‌ای ظاهر شوند. برآمدگی‌ها بدون علامت هستند و باعث درد یا ناراحتی نمی‌شوند. بسته به نوع میلیا، برخی از آنها ممکن است، خارش داشته باشند.

در چه قسمت‌هایی میلیا ایجاد می‌شود؟

میلیا اغلب روی صورت ایجاد می‌شود و متداول‌ترین مکان‌ها برای یافتن میلیا در بدن عبارتند از: روی پلک یا زیر چشم، گونه‌ها، پیشانی، بینی، بازوها یا پاها.

محل ایجاد میلیا

چه چیزی باعث میلیا می‌شود؟

سلول‌های مرده پوست به دام افتاده، کیست‌هایی را در زیر سطح پوست تشکیل می‌دهند، که باعث ایجاد میلیا می‌شوند. بدن به طور طبیعی از شر سلول‌های مرده پوست خلاص شده و آن‌ها را از بین می‌برد تا فضایی برای رشد سلول‌های جدید ایجاد کند تا جای آن‌ها را بگیرند. وقتی سلول‌های قدیمی‌ پوست از بدن جدا نمی‌شوند، پوست جدیدی روی آن‌ها رشد می‌کند و آن‌ها را در زیر آن به دام می‌اندازد. سلول‌های مرده پوست سفت شده و به کیست تبدیل می‌شوند.
سایر عوامل ایجاد میلیا عبارتند از:

  • آسیب به پوست در اثر آسیب یا قرار گرفتن در معرض نور خورشید
  • استفاده طولانی مدت از کرم‌های آرایشی یا پمادهای استروئیدی
  • داشتن بیماری ژنتیکی
  • پاسخ خود ایمنی

میلیا چگونه تشخیص داده می‌شود؟

معاینه بصری کیست‌های روی پوست، باعث تشخیص دقیق می‌شود و معمولاً آزمایش لازم نیست، به خصوص در میان نوزادان. اگر پزشک معالج نیاز به بررسی بیشتر پوست داشته باشد، ممکن است بیوپسی پوست درخواست کند. برای این آزمایش، پزشک یک تکه کوچک از پوست را برمی‌دارد تا آن را بررسی کند.

میلیا و جوش سر سفید

میلیا چگونه درمان می‌شود؟

میلیا نیازی به درمان ندارد، زیرا مضر نیستند. اگر از ظاهر میلیا روی پوست خود خوشتان نمی‌آید، با متخصص پوست در مورد برداشتن و تخلیه آن‌ها صحبت کنید.

آیا می‌توان میلیا را در خانه تخلیه کرد؟

نباید سعی کنید، میلیا را فشار دهید یا تخلیه کنید، همان کاری که ممکن است با یک جوش انجام دهید. میلیا جوش نیست، بلکه یک کیست کوچک است توده سفید رنگ داخل آن سفت است و از یک توده کراتین‌دار (کراتین پروتئین سازنده مو و ناخن است) و سلول‌های مرده پوستی تشکیل شده است که در زیر لایه سطحی پوست گیر افتاده است. از آنجاییکه این توده کوچک، در زیر لایه نازکی از پوست گیر افتاده است، نه در داخل یک منفذ (مانند جوش)، هیچ راهی به سطح پوست ندارد، و بدون آسیب پوستی امکان تخلیه آن نیست. این کار می‌تواند پوست شما را زخمی‌کند یا باعث عفونت شود، پس سعی کنید آن را به یک فرد متخصص بسپارید. کارهایی وجود دارد که می‌توانید در خانه انجام دهید که به حل شدن این عارضه کمک کند:

  • هر روز صورت خود را با آب گرم و شوینده ملایم بشویید. سپس پوست خود را به آرامی‌ خشک کنید.
  • از لوسیون‌ها یا روغن‌هایی که برای بزرگسالان در نظر گرفته شده‌اند برای نوزاد استفاده نکنید. پوست نوزاد بیش از حد ظریف است.
  • در بزرگسالان با استفاده از لایه بردار می‌توان به بهبود ظاهر میلیا کمک کرد.
  • وقتی بیرون از منزل می‌روید از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.

شست و شو لایه برداری ملایم

میلیا چقدر ماندگار است؟

در نوزادان، میلیا معمولاً چند هفته پس از تولد ادامه می‌یابد. در بزرگسالان می‌توانند برای چند هفته تا چند ماه قبل از اینکه خود به خود برطرف شوند، وجود داشته باشند. اگر ترجیح می‌دهید سریعتر از شر آن خلاص شوید، با پزشک صحبت کنید.

چگونه می‌توان از میلیا جلوگیری کرد؟

در اکثر موارد نمی‌توان از میلیا، به ویژه میلیا نوزادان، جلوگیری کرد. با رعایت نکات زیر می‌توان خطر ابتلا به انواع خاصی از میلیا را کاهش داد:

  • پرهیز از قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور خورشید
  • استفاده موقت از کرم/پمادهای غلیظ صورت
  • لایه برداری یا استفاده از پاک کننده صورت
  • اجتناب از استفاده از استروئیدها برای مدت طولانی‌تر از آنچه پزشک تجویز کرده است

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر میلیای خود یا کودکتان بعد از چند ماه بهبود نیافت، به پزشک مراجعه کنید. اگر میلیا شما بدتر شده یا از ظاهر آن روی پوست خود خوشتان نمی‌آید، پزشک می‌تواند به ارائه درمانی برای پاکسازی پوست شما کمک کند.

مراجعه به دکتر پوست

حرف آخر

لازم نیست نگران برجستگی‌های سفید کوچکی باشید که روی پوست نوزادتان ایجاد شده است. این مورد در میان نوزادان عادی و شایع است. میلیا یک عارضه بی ضرر است که به طور موقت، ظاهر و بافت پوست شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این عارضه، نیازی به درمان ندارد و معمولاً پس از چند هفته خود به خود از بین می‌رود.

© هرگونه کپی‌برداری جزئی یا کلی از مطالب مجله دبیکا بدون کسب مجوز مکتوب ممنوع است. حقوق این سایت به فروشگاه آنلاین دبیکا تعلق دارد.